E-mail: 
Jelszó: 
Főoldal  |  Reg.szám:   |  Kereső  |  Árcsökkenések, akciók  |  Legfrissebb  |  Új építésű  |  Befektetésre alkalmas ingatlanok
» Ingatlanok
» Mentett kereséseim
» Híreink
» Közlemények
» Belépés
» Regisztráció
2011-07-26
Nyári levél

Azon megbízóink részére, akik megadták e-mail elérhetőségüket az alábbi tartalmú levelet küldtük


Az idei szeszélyes nyár további részére sok vidámságot, pihenést, és ha mégis arra kerülne a sor, akkor eredményes munkát kívánunk Önnek.

Mint ahogyan az évnek, a nyárnak is eltelt már a fele. Úgy látjuk, itt az ideje, hogy néhány, talán önt, vagy az ingatlanját is érintő gondolatot megosszunk Önnel. Nem kívánunk most ebben a levélben részletekbe menő fejtegetésbe bocsátkozni. Amennyiben valamelyik témakör Önt mélyebben érinti, készséggel állunk rendelkezésére egy személyes találkozón.

Témáink:

  1. Vannak-e vevők az ingatlanpiacon?
  2. Hogyan alakulnak a valós eladási árak?
  3. Mennyit bukok, ha most akarom eladni az ingatlanomat?

1. Vannak-e vevők az ingatlanpiacon?

Igen, vannak. Vevők, és bérlők is jelen vannak. Többnyire megfontolt, elsősorban az eladási árból kiinduló döntéseket hoznak. A legfontosabb szempont, hogy kedvező legyen az ár, és csak ezután jön az, hogy mennyire szép, vagy kényelmes, esetleg extrás az adott ingatlan. A vevők mostanában nem sietik el a döntést. Megvárják a legjobb ajánlatot, és abból is jócskán alkudoznak.

2. Hogyan alakulnak a valós eladási árak?

Sokszor szembesülünk azzal, hogy eladók a hirdetési árakhoz igazítják a valóban eladni szánt ingatlanjuk árát. Sajnos többnyire nem ezeken az árakon köttetnek az üzletek. A hirdetésekben azok az ingatlanok látszanak, amik nem keltek el. Az esetek többségében jóval az átlag hirdetési árak alatt kelnek az ingatlanok. Mindig akad valaki, akinek sürgős eladni. Ekkor jelentősen leviszi az árat. Ez az ár, ha tényleg alkalmi vétel, akkor csak rövid ideig látszik a hirdetésekben, mert viszonylag hamar lecsap rá valaki. Ezért nem látszanak azok az árak, amiken tényleg elkelnek az ingatlanok.

3. Mennyit bukok, ha most akarom eladni az ingatlanomat?

Ez több dologtól is függ. Elsősorban attól, hogy mikor vette az ingatlant. Ha néhány éve, amikor dübörgött a piac, akkor bizony a veszteség több millió is lehet. Ha hozzá vesszük ehhez, hogy a hitel visszatörlesztésénél többet kell visszafizetni, mint a felvett összeg, akkor tovább nőhet a veszteség. A mínuszokat enyhítheti, ha a vételárból újból ingatlant vásárol, hiszen most biztosan olcsóbban jut hozzá, mintha néhány éve akarta volna ugyanezt megvenni.

A fenti témák részletes kifejtésében üzletkötőink, illetve az iroda vezetése készséggel áll rendelkezésére.

Természetesen, amennyiben Ön még nem ügyfelünk, de a fenti témák valamelyike érinti Önt, készséggel állunk rendelkezésére. 

Híreink
 
© Póka Ingatlaniroda 2008.
E-mail: iroda@pokaingatlan.hu
Tel.: +3670-314-4969, +3630-931-9802
Bemutatkozás   |   Elérhetőség   |   Térkép Web: Mazambi Software
Design: Framing Design