E-mail: 
Jelszó: 
Főoldal  |  Reg.szám:   |  Kereső  |  Árcsökkenések, akciók  |  Legfrissebb  |  Új építésű  |  Befektetésre alkalmas ingatlanok
» Ingatlanok
» Mentett kereséseim
» Híreink
» Közlemények
» Belépés
» Regisztráció
2011-10-26
Őszi levél

Mit tehetnek az eladók, hogy nagyobb eséllyel válasszák a vevők az Ő ingatlanjukat?

A mai napon az alábbi tartalmú levelet küldtük ügyfeleinknek:

Naptár szerint már jó ideje az őszben vagyunk. Az időjárás, és a még többnyire zöld levelek a fákon ősz elejére utalnak.

- Az ingatlanpiac pedig már karácsonyi hangulatban van. -

 

…igen, most itt az év vége felé közeledve már a megszokottnál is korábban látszik egy kisebb pangás a piacon. Ennek folyamatosan keressük az okát. Az okok keresésnél is intenzívebben kutatjuk a lehetőségeket, hogy hogyan tudnánk a lanyha kereslet ellenére is mielőbb értékesíteni megbízóink ingatlanjait. Több izgalmas ötlet mellett melyet mi valósítunk meg, felvetődött, hogy az eladók hogyan tudnák elősegíteni, hogy pont az Ő ingatlanjuk tetsszen meg az érdeklődőknek.

 

Néhány ötlet a teljesség igénye nélkül:

  1. Az ingatlan felkészítése a fényképezésre
  2. Az érdeklődők fogadása
  3. Alkudozás

 

1. Az ingatlan felkészítése a fényképezésre

Úgy gondoljuk, hogy nem a fényképek adják el az ingatlant. A fényképek mégis fontosak. Nagyjából úgy kell elképzelni, mint találkozáskor az első benyomás. A hirdetések böngészésekor az érdeklődők az adatokon kívül először ezzel fognak találkozni. Hamar el fogják dönteni, hogy az adott hirdetés szimpatikus-e. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nem csak az ingatlannal, hanem a tulajdonosokkal kapcsolatban is kialakulnak bennük benyomások.

Előnyös, ha az ingatlant megnyerő állapotában, tisztán, rendezetten, tudjuk lefényképezni. Leginkább azok a dolgok legyenek elöl, amik kiemelik a szépségét, és megkapó tulajdonságait. Lehetőleg a fényképezéskor legyen világos, és a nagyobb helyiségekben kapcsoljunk villanyokat.

Előfordulhat, hogy a megbízás felvételekor nem volt lehetőség a legszebb képek elkészítésére.

Amennyiben elküldi hozzánk az ingatlanjáról alkalmasabb időben készült képeit, úgy szívesen lecseréljük azokat.

 

2. Az érdeklődők fogadása

Ez egy nagyon fontos esemény! A fontos eseményekre illik készülni. Az érdeklődők a kertet fogják először látni. Amikor belépnek a kertbe szép tiszta ruhában, a legkevésbé sem szeretnék, ha a kutyus fogadná őket a sáros lábával nyomot hagyva a mellkasukon.

Sokkal hatékonyabb a háznézés, ha a vevőjelöltek érzik, hogy szívesen fogadják őket. Nem szabad, hogy úgy tűnjön, nyűg a ház megmutatása. Célszerű ilyenkor a házimunkát abbahagyni, és segíteni az ingatlanos munkáját.

A lakásban rend, tisztaság, és leginkább jó illat legyen. Ha van kandalló, feltétlenül gyújtsunk be. Előre kapcsoljuk fel az összes villanyt. Lehetőleg ne aludjon senki a szobákban. Ilyenkor mindig kellemetlen érzés az érdeklődőknek megzavarni valakit. Minden helyiség (pince padlás, garázs, stb.) megtekintésére adjunk lehetőséget.

Ne akarjuk az ingatlanos helyett eladni a lakást. Lehet, hogy a tulajdonos jobban ismeri, a házat, de a vevők igényeivel, időbeosztásával, valószínűleg az ingatlanos jobban tisztában van. Bízzuk rá a dolgot, és kérdések esetén adjunk információkat. Az első háznézés az esetek többségében nem az üzletkötés helye. Ne akarjunk döntést, vagy állásfoglalást kicsikarni a nézelődőkből. Ekkor az érdeklődő még csak ismerkedik az ingatlannal. Az itt szerzett tapasztalatok alapján fogják eldönteni a vevők, hogy visszajönnek-e újból, illetve tesznek-e ajánlatot.

 

3. Alkudozás

Ez az amit mindenképpen bízzunk szakemberre! A legtöbb esetben az első háznézéskor nincs itt az ideje végső árról beszélni. Ha mégis, ezt az ingatlanközvetítő fogja jelezni. Ne mondjunk semmit, ha megkérdezik, mi a végső ár! Az eladói árat tudják a vevők a hirdetésből. Várjuk meg, mit ajánlanak. Nézzük meg, milyen feltételekkel tudnak fizetni. Járjunk utána, hogy mennyit tudunk alkudni a vásárolandó ingatlan árából. A legtöbb esetben egy alkura nem kell azonnal választ adni.

 

A fenti témák részletes kifejtésében üzletkötőink, illetve az iroda vezetése készséggel áll rendelkezésére.

 

Híreink
 
© Póka Ingatlaniroda 2008.
E-mail: iroda@pokaingatlan.hu
Tel.: +3670-314-4969, +3630-931-9802
Bemutatkozás   |   Elérhetőség   |   Térkép Web: Mazambi Software
Design: Framing Design